Wegańska jajecznica, czyli tofucznica

Dzisiaj u mnie na blogu wegańskie piątek, więc przygotowałam na śniadanie tofucznicę.

Sposób przyrządzenia:

• 1 kostka tofu
• 1-2 łyżki oleju rzepakowego
• 1/4 szklanki wody
• 2 łyżki płatków drożdżowych
• 1/2 łyżeczki czarnej soli
• 1/8 łyżeczki kurkumy
• szczypiorek

Na rozgrzany olej wrzucić pokruszone tofu i smażyć, aż się zarumieni. Dodać płatki, wodę, kurkumę, sól i pieprz. Smażyć mieszając, aż woda odparuje. Podawać ze szczypiorkiem. Uwaga! Aby tofucznica była smaczna i miała jajeczny posmak nie można zrezygnować z płatków drożdżowych i czarnej soli. Jeśli wykonamy ją jak w przepisie jest na prawdę pyszna.

S M A C Z N E G O !

Zdrowy Widelec

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>